Tuesday, July 13, 2010

Oğlak Burcu Kadını


En yakın arkadaşım, kardeşim, canım ciğerim Ekşi Sözlük yazarı oldu, süper kadın kendisi zaten... oraya yazmış, dayanamadım aldım buraya tırnak içerisinde koyuyorum, ben yazmadım ama ben olsam böyle yazamazdım zaten... Buyrun Melanippe Minerva'dan oğlak burcu kadınına dair:

"oğlak burcu kadını, tutkuların kadınıdır. aslan burcu kadını veya akrep burcu kadını gibi bunu hemen belli etmese bile o mesafeli görünüşünün altında derin ihtiraslar yatar. kendini ortaya koymadan önce mutlaka izler. genelde de tespitleri doğru çıkar. zaman harcamayı sevmez, değeceğine inandığı işlerin ve insanların peşinden gider.

oğlak kadınları çok yüzeysel bir genellemeyle ikiye ayrılabilir. hırslarının esiri olmuş, bilinçaltı korkularının getirdiği bilinçsiz motivasyonlarla hareket eden, toplumsal güç ve konum peşinde koşanlar ve kendini potansiyelini farketmiş, korkularını yenmek ve gerçek benliğine kavuşmak için azimle savaşanlar.

oğlak burcu kadını her halükarda bir savaşçıdır. hayatın getirdiği bir çok kısıtlamayla çocukluğundan itibaren boğuşur, bu nedenle sorumluluk duygusu aşırı gelişmiştir. hepsi çok zeki olmayabilir ama sabır, azim ve inat istisnasız hepsinde bulunur. hayatın adil olmadığını çok küçük yaşta öğrenir ama içindeki adalet duygusu kaybolmaz.

sezgileri çok kuvvetlidir. dışarıdan zor kadın gibi görünmesinin nedeni, kendi atlattığı deneyimler karşısında kazandığı olgunluğu karşısındakinden beklemesinden gelir. bu nedenle oğlak burcu kadını için zeka, cesaret ve güven herşeyden önce gelir. erkeğim dediği insanın kendisini yeterince kollamayacak veya ortak kurdukları hayallere ulaşamayacak kadar korkak olduğunu farkettiğinde derhal soğur, belki hemen terketmez ama dışardan belli etmese bile için için rölantiye alır ve bekler. bu kadının sabrı sonsuz olduğu için, karşısındaki şahıs bunu anlayamayıp, tahta kurulduğunu sanar ve eyleme geçmezse, derhal tekmeyi basar. çünkü sabrının suistimal edildiği noktaya gelinmiştir. eğer aradığı güven, aşk, cesaret ve dürüstlük verilirse, karşısındakinin sırtı yere gelmez, bu kadın artık erkeği için değirmenlere kılıcını sallayacak noktaya gelmiştir. yüzyılın son romantikleri aslında oğlak burcu kadınlarıdır, çünkü aşk, cesaret, ihtiras ve sabır bu kadını diğerlerinden ayıran özelliktir. aslan burcu kadını gibi ben asla yenilmem demez, çünkü hayatın akışında yenildiği, yenileceği zamanlar olduğunu bilir. yere düştükten sonra üzerini silkeler ve yürümeye devam eder.

bir oğlak kadınını dostlukta veya aşka kaybederseniz, bilin ki size artık güveni yoktur. için için yaşadığı derin hayal kırıklığı ve mutsuzluğu göstermez, içinde fırtınalar koparken soğukkanlılığını koruyabilir. bu nedenle çok kolay gittiğini sanırsınız. halbuki gerçek çok başkadır. oğlak kadını hem kendisi hem de karşısındaki için iyi olacak ve sadece kendisinin uygulayabileceği zorlukta bir karar vermiştir. bu kararın doğruluğu zamanı gelince herkes tarafından çok iyi anlaşılır.

oğlak burcu kadını olgunlaştıkça, çok bir danışman olmaya başlar. sevdiği insanları her zaman korur ve kendi potansiyellerine ulaşmaları için teşvik eder ve destekler. bu nedenle çok iyi kötü gün dostu olur. kendini kötü hisseden herkes oğlak burcu kadınına gelir, gülümseyen bir surat ve iyi ki varsın laflarıyla yanından ayrılır. oğlak burcu kadınınsa gideceği fazla bir yer olmaz. çevresinde birileri olsa bile yalnız doğduğunu ve yalnız öleceğini iyi bilir.

oğlak burcu kadını eğer toplumsal dogmalardan sıyrılabilir ve kendi yeterliliğiyle ilgili yersiz korkularını aşabilirse, kalbini açtığı kişi için bir şehvet tapınağına dönüşebilir. er kişi bu akılcı kabuğun altında tam bir kadın keşfeder ve beraberce saadet denizinde eriyebilirler.

oğlak burcu kadını ailesine çok düşkündür, bu nedenle aile kavramı çok gelişmiştir. eninde sonunda en özgürlükçü oğlak kadını bile, kendi yuvasını kurmanın hayallerini kurar, eninde sonunda da erişir. çünkü sabrı, inancı ve azmi sayesinde herşeyi yapabileceğini çok iyi bilir."

;)