Tuesday, May 18, 2010

Yazmaya devam...

Evet eylemlerim devam edecek... Yaptığınız bir şeyi birilerinin anlatması ayıp diye düşünüyorsanız ayıbı siz yapmayın ki anlatılacak bir şey de olmasın... Yoksa siz yaparken ayıp değil de ben yaptığınızı anlatırken mi ayıp?

İnsan olmak zor, kendini görmek de zor, kendini bilmek daha zor, bu kadarı oluyorsa değişip dönüşmesi kolay oysa...

Başkasından duyduğunuzda size ayıp geleni siz hiç yapmayın, benden size tavsiye :))

Evet tabii ki tahmin ettiğiniz gibi, son yazıma ağır tepkiler aldım; çoğu (üstelik bir sürü erkek de okudu) tebrik ettiler yazı konusunda becerikli olduğumu söylediler, bir iki kız arkadaşım çok sağlam, damardan ve gerçek olmuş dedi, bir yakın delikanlı arkadaşım "okurken bir iki yerde yanımda olsan kalkıp sıkı sıkı sarılırdım sana" dedi (kendisiyle aramda çok derin bir dostluk var cinsellikten arınmış, "sarılma"nın anlamı şaşmasın ve değeri anlaşılsın diye belirteyim dedim), bir diğeri ise "ayıp" dedi, "ayıp bunları yazdığın için utan kendinden". Utanmıyorum yazdıklarımdan ey okuyucu, ben yazdıklarımın sorumluluğunu alıyorum ve sonuçlarına katlanıyorum, üstelik birilerinin yaptıklarının bendeki etkileri üzerine yazdığım için diyorum ki ayıp yazmamı istemeyen ayıp etmesin. :))

Adil değil mi böylesi?

Eylemlerim devam edecek, evet belki memlekette meslek başlığımız "yazar" olarak geçmiyor ama bu yazmayacağımız anlamına gelmez, özgür bir birey olarak kendimi ve algıladığım dünyayı olduğu çıplaklığıyla yazmaya devam edeceğim. Bazen hayalgücümü kullanarak elimden geldiğince gerçekten uzak şeyler de yazıyorum ama adını koyuyorum paşa paşa masal diye... Bazen ben de duygularıma yenik düşüp haksızlık ediyor olabilirim tabii, eğer öyleyse içtenlikle üzgünüm, ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler, ayıbın yapılmadığı yerde konuşmak da ayıp içermez.

Yazdıklarım bazı okuyucunun canını yakıyorsa özür dilerim amacım bilerek can yakmak değil genellikle kendi can yanmalarıma şifa aramaktır. Hem iyi yazar olmanın önkoşullarından biri yazdıklarınla doğal olarak bazılarını kızdırmak ise içinde bulunduğum gerçekleri ifşa patikası da bir ferah tepeye doğru beni itiyor olabilir.

Evet, yazmaya devam...