Tuesday, May 25, 2010

"Mus" Büyücüsü


Efenim Segaku ve Yakao'nun henüz adı olmayan masalı başladı başlamasına da nasıl devam edecek meselesi uzun vadeli ve keyifli bir mesele haline geldi nihayet. Yavaş yavaş karakterler gelmeye başladı gözümün önüne, sanki müzikle dolu bambaşka bir dünyanın tuhaf yaratıklarıydı bunlar ve bir şekilde masalın içinde yer almak için kendilerini tanıtıyorlardı bana. Bir kısmı rüyamda geldi, bir kısmı durup dururken işyerinde filan çizilivermeye başladı önümdeki deftere.

Bugün bu arkadaşların ilkini paylaşıyorum; kendisi Mus Büyücüsü. Esas marifeti pek çok farklı "mus"u bir araya getirerek müzik yapabilmek veya yapılmış bir müziği susturarak "mus"larına bölmek... Kendisi genel olarak hiçbir şeyin peşinden özellikle koşmaz ancak çok sabırlıdır. Çok dünyalar gezmiş, pek çok farklı ortamda nefes almak ve büyü yapmak zorunda kalmıştır. Bu nedenle genellikle karşısına çıkan durumlarda nereye kadar sessiz durması gerektiğini bilir. Sorunları büyütmez veya büyütse de biz bilmeyiz. Çünkü Mus Büyücüsü konuşmaz. Yürüyüşü ve sarayda kraliçenin yanıbaşında yaşayışı da bir o kadar sessizdir. Yanıbaşınızda bitse hiç fark etmezsiniz. Sesi çıkan sadece büyüleridir. En sevdiği elbette "mus"dur ve tüm "mus"lar; kendi uykusundan, hatta sağlığından bile önce gelir. Elinden geldiğince "mus catcher"a göz kulak olmaya ve kontrol altında tutmaya çalışır. Çünkü "mus"ların incinmesini veya ürkmesini istemez. Kötü şeyleri dile getirmediği gibi iyileri de söylemez ama bu bilmediği, hissetmediği veya yaşamadığı anlamına gelmez. Aşkın gücüne "mus" gücü kadar inanır. Büyü karışımlarında bol bol aşk kullanır etkili seslere ulaşmak için. Elbette kimya ve fizik gibi doğa bilimlerinde oldukça ehildir ancak yaşadığı dünya bizimkinden çok farklıdır, bizim fizik kuralları orada işe yaramaz oysa Mus Büyücüsü diğer dünyalara da etrafta sesler olduğu sürece hemen uyum sağlar ve çok hızlı öğrenir.

Bazen kendi bedeninden de sesler çıkarır ancak bunu kraliçeden başka kimse duymamıştır. Ona göre sessiz olmak, sese yola açmak için bir önkoşuldur. Uzun zamandır yanına bir çırak aramaktadır ve Segaku ile Yakao'nun seyahatinde yeri çok da önemli olacaktır.

No comments:

Post a Comment